Design Masters: Richard Meier and Partners, Malibu Beach House

With the summer heating up every inch of our existence we can’t help but dream about the places we would like to spend a few days in to relax and unwind. Designed by Richard Meier & Partners, this Malibu, California beach house is definitely one of those spaces we would love to visit! Sun, beachfront property, pure, elegant and timeless design. What else could we ask for?… Our favorite thing: The wooden louvers are so simple and clean and yet define the whole design aesthetic of the project. A master architect’s design is indeed a thing of beauty.

***

Con el verano conviviendo calurosamente entre nosotros no podemos evitar soñar un poco con los lugares que nos encantaría poder pasar unos días para descansar y refrescarnos. Diseñada por Richard Meier & Partners, esta casa de playa en Malibú, California es definitivamente uno de esos sitios que nos encantaría visitar. Sol, frente a la playa, y un diseño puro, elegante y atemporal. Qué más se puede pedir?… Nuestra parte favorita: los louvers de madera son simples pero le dan mucha fuerza al proyecto y definen su estética. Un proyecto de un máster del diseño como Meier es algo especial y hermoso.

Screen Shot 2013-07-18 at 11.17.34 PM

Screen Shot 2013-07-18 at 11.17.54 PM

Screen Shot 2013-07-18 at 11.19.52 PM

Screen Shot 2013-07-18 at 11.20.02 PM

Screen Shot 2013-07-18 at 11.18.46 PM

Screen Shot 2013-07-18 at 11.18.34 PM

Screen Shot 2013-07-18 at 11.18.22 PM

Images Source: Richard Meier & Partners


A very stylish townhouse in London, by LLI Design

The interiors of this 3000 sq foot townhouse in Crouch End, North London were designed by LLI Design. The house features a grand first floor double height living space. The rear facade (which houses the double height volume) is glazed, in order to ‘bring the outdoors in’. To achieve this goal better, LLI incorporated an intelligent lighting design with external lighting included so that the feeling of being outside could be perceived at any time of the day.

***

Los espacios interiores de este townhouse de 278 m2 en el área de Crouch End, Londres, han sido concebidos por el estudio LLI Design. El área social tiene doble altura, creando un volumen que en su fachada posterior permite ser cubierto en cristal completamente para así ‘invitar el exterior dentro’. Para enfatizar esta sensación, LLI incorporó un diseño de iluminación inteligente, incluyendo el exterior, para que así la sensación de estar fuera desde dentro pueda ser percibida en cualquier momento del día.

rear external night

The first floor layout is open plan, and the kitchen has a direct view to the garden making cooking and socializing a natural combination.

***

El primer nivel es planta abierta, y la cocina tiene contacto visual con la terraza-jardin, haciendo que cocinar y socializar sean una combinación natural.

kitchen living dining

Neutral tones are used in general, but a nice contrast is created with punctual furniture choices such as the Bertoia dining chairs and white lacquered tables.

***

Los tonos neutros son utilizados en general, pero un contraste interesante se crea en el espacio con elementos puntuales como las sillas Bertoia y mesas laqueadas con alto brillo blanco.

kitchen living dining 2

White large sized tiles were used in the flooring in the first level and were continued into the terrace space in the patio, to aid with the indoor-outdoor sinergy that drove the design of the home.

***

Piezas de cerámica de  gran dimensión son utilizadas en los suelos en el primer nivel y en la terraza para darle continuidad al espacio interior hacia el exterior y ayudar con la sinergía que ha impulsado el concepto de diseño.

garden

floorplans

Images:

Courtesy of LLI Design

Another post on Modern Simplicity: Within SoDo

Within SoDo, a rooftop event space in the SoDo, Seattle area is another project from Chris Pardo’s firm elemental architecture, whom we featured earlier this week. The design is absolutely inspiring so we had to share it. Enjoy!

***

Within SoDo,  un espacio de eventos en el área de SoDo, Seattle, es otro proyecto del estudio de arquitectura de Chris Pardo, “arquitectura elemental”, del cual habíamos hecho un post al inicio de la semana. El diseño es inspirador, así que teníamos que compartirlo con ustedes. Disfruten!

Screen Shot 2013-07-10 at 10.02.59 AM

Screen Shot 2013-07-10 at 10.02.48 AM

Screen Shot 2013-07-10 at 10.02.39 AM

Screen Shot 2013-07-10 at 10.02.30 AM

Screen Shot 2013-07-10 at 10.02.21 AM

Screen Shot 2013-07-10 at 10.02.12 AM

Screen Shot 2013-07-10 at 10.03.36 AM

Screen Shot 2013-07-10 at 10.03.15 AM

Images Source:

Chris Pardo’s Elemental Architecture

Crocket Residence: Modern Simplicity

Award winning architect, Chris Pardo, is one of the top architects under 40 in the world according to the publication “Worldwide Architecture: The Next Generation”. Pardo’s firm Elemental Architecture’s main principle is the belief in simplicity of design form and respect for material purity. Here is one his projects in the Seattle area, USA.

***

El laureado arquitecto Chris Pardo es uno de los arquitectos más influyentes por debajo de cuarenta años de acuerdo a la publicación “Arquitectura Mundial: La próxima Generación”. El taller de Pardo, “Arquitectura Elemental” tiene como principio fundamental el uso de formas simples en el diseño y el respeto de  la pureza del material. Aquí uno de sus proyectos en el área de Seattle en U.S.A.

Screen Shot 2013-07-08 at 9.38.37 AM

Screen Shot 2013-07-08 at 9.39.19 AM

Screen Shot 2013-07-08 at 9.39.11 AM Screen Shot 2013-07-08 at 9.39.02 AM
Screen Shot 2013-07-08 at 9.38.18 AM

Screen Shot 2013-07-08 at 9.38.02 AM

Screen Shot 2013-07-08 at 9.37.51 AM

Screen Shot 2013-07-08 at 9.37.38 AM

Screen Shot 2013-07-08 at 9.37.23 AM

Screen Shot 2013-07-08 at 9.38.28 AM

Source:

Chris Pardo Design

House in Minami-azabu, by Hitoshi Wakamatsu

Japanese architect Hitoshi Wakamatsu wanted to maximize the potential of the lot where this project was to be located, so he created a rock-like house that wrapped around the limits imposed by the city.A very interesting and creative  solution.

***

El arquitecto japonés Hitoshi Wakamatsu quería maximizar el potencial del solar donde está localizado este proyecto, así que decidió crear una casa que aprovechara al máximo los limites que les imponía el departamento de planeamiento de la ciudad. Una solución muy interesante y creativa.

Screen Shot 2013-06-05 at 8.04.14 PM

Screen Shot 2013-06-05 at 8.04.29 PM

Screen Shot 2013-06-05 at 8.04.43 PM

Screen Shot 2013-06-05 at 8.04.54 PM

Screen Shot 2013-06-05 at 8.05.03 PM

Sources:

Japan Architecture+ Urbanism

Hitoshi Wakamatsu

Katz House by BAK Architects: Kruk- Besonias

Awarded argentinian architect Luciano Kruk designed this house with Maria Besonias in the woods of Mar Azul, Buenos Aires in 2007. We find the project’s clean lines and purity simply breathtaking, especially in regards to the connection of the house with the environment, as an ‘object’ interacting with nature and becoming one with it. We hope you like it as much as we do.

***

El laureado arquitecto argentino Luciano Kruk diseñó ‘Casa Katz’ junto a Maria Besonias en  Mar Azul, provincia de Buenos Aires en 2007. Este proyecto, de líneas puras y limpias nos parece simplemente impresionante, en especial por la conexión de la casa con el medio, como un’objeto’ interactuando con la naturaleza que le rodea y convirtiéndose uno con ella. Esperamos les guste tanto como a nosotras.

Screen Shot 2013-06-04 at 11.33.27 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.33.43 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.33.53 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.34.04 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.34.19 PM Screen Shot 2013-06-04 at 11.34.32 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.34.44 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.34.52 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.35.00 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.35.10 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.35.22 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.35.30 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.35.39 PM

Screen Shot 2013-06-04 at 11.35.50 PM

Source:

Luciano Kruk Studio

Maria V Besonias- Gillermo de Almeida Architects

Casa del Acantilado by Fran Silvestre Architects

We habitually read Architectural Digest’s Daily AD articles, and we were very impressed with ‘La Casa del Acantilado’, a Fran Silvestre Architects’ residential project in Alicante they portrayed, so we had to investigate and find more images of this award winning design and share it with you.

***

Habitualmente leemos los artículos ‘Daily AD’ de la revista Architectural Digest USA, y quedamos muy impresionadas con ‘La Casa del Acantilado’, una residencia ubicada en Alicante del estudio ‘Fran Silvestre Arquitectos’, así que teníamos  que investigar un poco y  buscar algunas imágenes para compartirlas con ustedes.

Screen Shot 2013-06-03 at 9.13.28 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 9.13.39 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 9.13.53 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 9.14.09 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 9.14.23 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 9.14.32 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 9.14.43 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 9.14.58 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 9.15.07 PM

Sources:

Architectural Digest Daily AD

Frank Silvestre Arquitectos